Waarom een kok aan huis?

 

Met Freelance kok Maitre Peter kunt u al uw speciale gelegenheden en feesten in uw vertrouwde omgeving vieren zonder de kopzorgen die gepaard gaan met het ontvangen van gasten. Ik kook de heerlijkste gerechten in uw keuken zodat u ongestoord tijd kan doorbrengen met uw genodigden en onbezorgd van de gelegenheid kan genieten. Zo combineert u het genot van een restaurantbezoek met het plezier gasten te ontvangen.

Enkele voordelen op een rijtje:

Wanneer een thuiskok?

U kunt een beroep doen op onze thuiskok voor allerlei gelegenheden. In principe kook ik enkel voor groepen van 2 tot 15 personen. Grotere groepen kunnen maar enkel indien er een aangepaste keuken is.

Enkele voorbeelden:

Dit kan zowel overdag als 's avonds, in de week als in het weekend. Maitre Peter kookt overigens niet alleen bij u thuis maar overal waar een minimale kookuitrusting voorzien is en u gasten wenst te ontvangen. Het kan dus ook gaan om een vakantiewoning, een huurappartement aan zee, een chalet in de Ardennen, de bedrijfskantine, een feestzaal, ...

 

Wat kost 'n kok aan huis nu?

Dat hangt er van af. Er is uiteraard een verschil tussen een drie- of zesgangen menu en ook de kostprijs van een varkenshaasje met champignonroomsaus is niet dezelfde als gepocheerde tarbot met een oestersausje. Een lepelhapje kan je niet vergelijken met een buffet.

Goedkoper dan op restaurant?

Een thuiskok is niet per definitie goedkoper dan op restaurant gaan. In een restaurant wordt er doorgaans gekookt voor een groot aantal couverts en kunnen de vaste kosten verdeeld worden over een groot aantal hoofden. Het voordeel van de thuiskok is dan weer dat er niet geïnvesteerd moet worden in een eigen zaak. U bespaart vooral op drank, omdat die uit uw eigen voorraad komt. Zelfs als u ons voor de wijnen laat kiezen, betaalt u nooit wat u op restaurant zou betalen.

Prijsstructuur

Betalingsmodaliteiten

Na een persoonlijk contact zal u een gedetailleerde offerte ontvangen. Deze offerte heeft een geldigheid van 14 dagen volgend op de offerte datum. Wanneer de offerte aan uw wensen voldoet dient u het voorgeschreven voorschot ( 50% van de totale offerteprijs. ) binnen de geldigheidstermijn te storten op rek. 123976197 t.a.v. Maitre Peter met vermelding van uw naam en adres. De verdere volledige afrekening krijgt per factuur thuisgestuurd.

Hoe werkt het?

Een beroep doen op de thuiskok is erg eenvoudig. U neemt via telefoon (06-40412645 of 0161-226545) of e-mail  info@maitrepeter.nl  contact met mij op en laat weten waar en wanneer u een beroep op mij wil doen. Indien de datum nog vrij is, bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn (op basis van uw wensen, de gelegenheid en het budget). En ik stel in samenspraak met u een aangepast menu op. U bevestigt.

 

Praktisch verloop

Het praktische verloop van de avond of middag zelf is vrij eenvoudig: U zorgt voor de gasten en een gedekte tafel. Wij hebben alle ingrediënten en specifiek kookgerief bij (messenset, grote snijplanken, etc.), maar u zorgt wel voor de nodige basisuitrusting (fornuis, oven, potten en pannen, etc.). Dit wordt vooraf steeds besproken met onze kok. Maak u geen zorgen: zelfs met een minimale basisuitrusting kunnen we heerlijke dingen op uw bord toveren. Wij zorgen voor de bediening. Bij grotere groepen vragen we u wel om mee in te staan voor de bediening van de wijn. Vanaf 15 personen moet u een handje toesteken of zorgen voor een extra hulp. Wij ruimen uw keuken na het koken op en nemen de vuile vaat mee naar huis.

 

Veelgestelde vragen

Voor welke gelegenheden kan ik een beroep doen op Maitre Peter? In principe voor alle gelegenheden waar lekker eten belangrijk is. Vriendenbijeenkomsten, familiefeesten, verjaardagsfeesten, communiefeesten, zakendiners, barbecues, walking diners en dan vergeten we nog honderden andere mogelijkheden. Belangrijk om weten is wel dat onze thuiskok houdt van lekker, hoogstaand eten en u graag verwent met minstens vier gangen. Voor pasta-, paëlla- en andere mosselfeesten zoekt u beter elders een oplossing. Komt een thuiskok alleen bij mij thuis? Maitre Peter kookt niet alleen bij u thuis maar overal waar een minimale kookuitrusting voorzien is en u gasten wenst te ontvangen. Het kan dus ook gaan om een vakantiewoning, een huurappartement aan zee, een chalet in de Ardennen, de bedrijfskantine, een feestzaal, ...

Voor hoeveel mensen kookt de thuiskok?

U kan op ons beroep doen voor groepen van 6 tot 15 personen. Voor grotere groepen A  la minute koken kan niet in de meeste keukens en net dat is wat de thuiskok onderscheidt van een traiteur: wij koken alles ter plaatse. Grotere groepen kunnen dus enkel als de keuken dat toelaat. In welke regio komt de thuiskok? In principe komt Maitre Peter overal koken. In de regio Gilze-Rijen zijn de reiskosten inbegrepen in de prijs. Daarbuiten betaalt u een klein supplement voor de verplaatsing. Verafgelegen locaties of gelegenheden in het buitenland kunnen ook, maar dan moet er wel voorzien worden in overnachtingsmogelijkheid.